Private GSM (P-GSM)

Steeds vaker vragen bedrijven om communicatie via één mobiel toestel. De reden is eenvoudig – waarom zou een personeelslid beschikken over een mobiel, vast en DECT toestel en soms ook nog een pieper of portofoon? Dit leidt tot veel beheerskosten en het in de lucht houden van verschillende netwerken.

Indoor GSM-dekking is echter steeds vaker een probleem. Een operator heeft slechts de verplichting om dekking tot aan de voordeur aan te bieden. Indoor oplossingen via operators zijn daarom nauwelijks beschikbaar of heel kostbaar. Met uw eigen zendmast(en) in uw gebouw, behoort de moeilijke discussie over indoordekking met een operator tot de verleden tijd. En dit is in Nederland eenvoudig mogelijk dankzij Private GSM technologie op de licentievrije DECT Guard band.Met Private GSM  (P-GSM) beschikt de klant over een eigen Privé GSM netwerk. Doordat de P-GSM oplossing geïntegreerd wordt met de telefooncentrale en dankzij de intelligente SIP-client koppeling, heeft de klant de beschikking over de vertrouwde (interne) toestel functionaliteiten op het GSM-toestel. Bovendien is P-GSM te integreren via IP met zorg-, alarm- of berichtenservers, waardoor het gebruik van portofoons of piepers overbodig wordt.

Het KBcom Private GSM systeem gaat echter verder dan de voordeur. KBcom heeft samen met ‘Mobiele Virtuele Operators’ een koppeling gemaakt zodat met de juiste SIM-kaart Private GSM ingezet kan worden om ook buiten het eigen bedrijf bereikbaar te zijn via het publieke GSM-netwerk. Waar uw klant zich dan ook bevindt, hij heeft altijd slechts één GSM toestel nodig.