Huren Point-to-Point (PtP/P2P) straalverbinding

Waarom draadloos?

Er zijn wel eens uitdagingen, waar een normale draadverbinding niet kan, bijvoorbeeld door een verbouwing of een te ver afgelegen tijdelijk te bereiken gebouw of kantoor.

Draadloze verbindingen (straalverbindingen) winnen steeds meer aan populariteit. Door de steeds goedkopere apparatuur en grote betrouwbaarheid zijn draadloze verbindingen vandaag de dag niet meer weg te denken.

Door middel van straal verbindingen kunnen verbindingen van ongeveer 15 kilometer worden gehaald! Dit is uiteraard wel in perfecte omstandigheden. KBcom is specialist op het gebied van draadloze oplossingen.

Draadloze straalverbindingen

Draadloze straalverbindingen worden vandaag de dag ook veel gebruikt voor camera systemen.

Het gebruik van Ethernet kabel kan erg lastig zijn, waardoor camera’s worden aangesloten op een eigen netwerk welke een straalzender gebruikt om een server te bereiken.
Draadloze verbindingen worden vaak al in verband gebracht met down time. Onze  draadloze systemen hebben een up time van 99%. Mede door de goede positionering, het gebruik van de juiste apparatuur. Onze veelzijdige kennis over draadloze verbindingen en professionele installaties kunt u erop aan dat KBcom aan al uw eisen kan voldoen.

Ook kan een straal verbinding vele malen sneller zijn dan een ADSL, of kabel verbinding
van een telecom leverancier waardoor onderlinge verbindingen sneller zullen doorlopen.
Een straal verbinding is zeker op plekken waar het enorm druk is veelal een zeer goed alternatief voor als er geen 3G en of 4G (LTE) verbinding genoten kan worden.

Een draadloze verbinding / straalverbinding huren?

Heeft U een (tijdelijke) WiFi oplossing nodig? KBcom biedt U de mogelijkheid om WiFi apparatuur te huren om zo uw tijdelijke verbindingsvraagstuk op te lossen. Of het nu gaat om een enkele point-to-point straalverbinding om twee of meer locaties te verbinden of om een compleet outdoor wifi netwerk.

Wij regelen het. Voor meer informatie kunt U contact opnemen met ons.

Uitleg Point-to-point verbindingen

Een point-to-point verbinding is een draadloze verbinding middels wifi-technologie tussen twee locaties. Een dergelijke straalverbinding is ideaal om twee gebouwen of objecten draadloos met elkaar te verbinden.Met een point-to-point verbinding kunt U twee locaties draadloos verbinden

Waarom point-to-point?
Een point-to-point-verbinding (ook vaak P2P of PtP genoemd) wordt vaak vanwege verschillende redenen opgezet:

  • Verbinden hoofdkantoor met nevenlocatie
  • Ontsluiten glasvezelverbinding
  • Backbone internetverbinding
  • Oversluizen server-backup
  • Internetaanvoer t.b.v. Hotspot op camping of bungalowpark
  • Uitlezen IP-camera’s op afstand

Wat heeft u nodig?
Om twee locaties via WiFi met elkaar te verbinden, heeft U twee krachtige outdoor WiFi Access-Points (AP) met ingebouwde sectorantennes nodig. U plaatst deze op het dak (of aan de gevel) op beide locaties. Via een ethernetkabel sluit U de access points aan op de achterliggende netwerken.

Hoe werkt het?
De access-points zetten samen een verbinding op en fungeren zowel als zender als ontvanger. De data wordt dus beide kanten op gezonden. Beide access-points dienen daarom op elkaar uitgericht te worden. Uiteraard kunt U het signaal via encryptie eenvoudig afschermen voor derden.

Zichtverbinding?
Om een stabiele draadloze verbinding te realiseren, dient u wel tussen de twee locaties over een zichtverbinding te beschikken. Er mogen dus gebouwen tussen de twee access-points staan die het zicht kunnen belemmeren. Dat genereert namelijk teveel demping. Een zogeheten line-of-sight (LOS) is dus een vereiste.

Voor welke data?
U kunt de gerealiseerde straalverbinding feitelijk zien als een lange onzichtbare netwerkkabel. het maakt dus niet uit wat voor soort data u daarover wil verzenden (standaard data, VoIP, video, etc.). Indien U bepaald dataverkeer voorrang wil verlenen (zoals VoIP), kunt u gebruik maken van Quality-of-Service of VLAN’s.

Uitleg Multipoint to point

Multipoint verbindingen zijn bijna hetzelfde als Point to Point. Het enige verschil is dat een één ontvanger is waar meerdere zenders heen zenden. In plaats van 1 op 1 is er nu dus een access point/toegangspunt die als centrale ontvanger dient. De ontvanger stuurt vervolgens alle informatie die het ontvangt terug naar de zenders. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld meerdere bedrijven een netwerk met elkaar verbinden.